Valpköpare

valpkopare

 

Du som valpköpare ställer ju vissa krav och har en del förväntningar på mig som uppfödare och på den valp du köper. För att uppnå så hög kvalitet som möjligt på mina hundar har jag vissa önskemål som jag förväntar mig att du ska uppfylla åt mig för att du skall få köpa hund av mig.
För mig är det oerhört viktigt att hunden du köper av mig höftleds och armbågsröntgas officiellt innan 2 års ålder.

 

Mentalbeskrivning (MH) anordnar jag i de flesta fall för hela kullen och det förväntar jag mig också att du ställer upp på med din hund. Detta är till gagn både för dig, hunden, rasen, framtida valpköpare och mitt fortsatta avelsarbete. Jag skulle aldrig kunna ”skryta” med det avelsresultat jag idag har uppnått på mentaliteten, friskheten om inte du som valpköpare ställde upp på detta.

 

Idag uppkommer allt som oftast diskussionen om kastration. Detta är något jag absolut inte förespråkar, en colliehane är inga problem om man fostrar dem på rätt sätt. Dessutom har man i den senaste forskningen kommit fram till att det finns ganska många risker med att kastrera och ju tidigare ju större risk.  Min erfarenhet av collie och kastration både på tikar och hanar är att de får en fullständigt gräslig päls som i många fall är svår att hantera. Men det är egentligen en ”skitsak” i alla fall om man jämför med att hunden får cancer vilket är en ökad risk, även skelettproblem och att de läcker urin. Dessutom om hunden visar aggressivitet vid ex. hundmöten kan detta bli värre efter kastration, så att kastrera sin hund är i de flesta fall inte det första du ska göra. Visst finns det några fördelar men de överskuggas av de nackdelar som finns i alla fall i min värld.

 

Jag väljer vilken valp du får köpa av mig, givetvis i samråd med dig, men det är ju trots allt så att jag efter dryga 30 år som uppfödare har samlat på mig lite erfarenhet vilket gör att jag lättare kan se vilken valp jag tror passar dig och ditt liv. Dessutom kommer du som valpköpare oftast hit en kort stund och jag ser valparna större delen av deras första 8 veckor så jag vet vilken personlighet de har.                                                               

 

När du sen får hem valpen hoppas jag du går kurser, tävlar och aktiverar din hund för övrigt tar jag för givet. Jag som uppfödare försöker anordnar kennelträffar, träningshelger och finns naturligtvis tillgänglig för råd och dåd. Du får så att säga med mig på "köpet". Det är nämligen viktigt för mig att hålla kontakten med dig och din hund även efter försäljningen. Jag kan hjälpa till i många fall då det uppstår problem och jag är alltid intresserad av hur det går för mina hundar i deras fortsatta liv. Men viktigt att påpeka är att jag har flera hundra valpköpare idag vilket gör att det är du som oftast får stå för kontakten eller hur jag ska uttrycka det.

Det är tack vare mina duktiga valpköpare som kennelns namn sprids och vi kan visa alla vilken underbar ras collien är för alla som är intresserade!namn syns och märks 

Välj språk/Choose Language